5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Almaty Grand Prix 4: Daniil Ivanov ongeslagen!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 21 februari 2016 om 15:22 Geplaatst op 21.02.2016 om 15:22

Onder fantastische weersomstandigheden werden in Almaty vandaag de heats van de vierde IJsspeedway GP van het seizoen gereden. Met een temperatuur van net boven het vriespunt werd er geracet op de geweldige locatie midden in de bergen van het zuiden van Kazachstan. Nadat gisteren het publiek massaal afhaakten was vandaag de wedstrijd een stuk aantrekkelijker dan de GP van zaterdag.

De organisatie had de hele nacht en volgende ochtend nodig om het ijs weer in goede toestand te brengen, en met resultaat. Van het keiharde ijs van zaterdag was niet veel meer over en er werd een veel betere piste opgeleverd door de ijsmeester. Deze ijsmeester werd overigens vanuit Inzell over gevlogen om te zorgen dat het fiasco van vorig jaar niet herhaald zal worden. Afgelopen jaar was er namelijk te weinig ijs wat voor veel problemen zorgde.

Net als tijdens GP3 zagen we dezelfde rijders in de halve finales, uiteraard alle Russen, maar ook Franky Zorn, Manfred Seifter en Stefan Svensson. Voor Seifter had er wellicht wat meer in gezet, maar na een crash in zijn derde heat had de Oostenrijkse junior flink last van z'n knie. Seifter verloor de controle op het rechte stuk en Dmitry Koltakov kon hem niet ontwijken, ze crashten hard. Gelukkig liep het dus redelijk goed af voor beide heren.

Nadat Nikolai Krasnikov (wildcard in Krasnogorsk), Dmitry Khomitsevich en Igor Kononov eerder een GP wisten te winnen was het vandaag Daniil Ivanov die het hoogste treetje op het podium mocht betreden. Ivanov verkeerde vandaag in topvorm want de Rus wist alle heats te winnen en met een maximale score zijn conto voor de tussenstand aan te vullen. Koltakov werd na de vierde plek van gisteren vandaag tweede, de winnaar van gisteren Igor Kononov, ging als derde naar het podium. Kononov was echter op koers naar een betere klassering maar werd helaas door Khomitsevich de stropakken in gereden.

Zorn zat er vandaag ook weer lekker bij en hij wist het de Russen een aantal keer flink lastig te maken, mede door een overwinning op Koltakov. Inmiddels staat Zorn op een zesde plek in de tussenstand, op 9 punten van de eerste Rus, nieuwkomer Egor Myshkovets. Koltakov staat inmiddels nog steeds aan de leiding, al is zijn voorsprong geslonken tot slechts vier puntjes. Zowel Ivanov als Kononov zitten Koltakov dicht op de hielen, al kan er nog van alles gebeuren tijdens de komende zes wedstrijden. Een ding is zeker, het wordt spannend!

De volledige uitslag is terug te lezen via onze LIVE uitslagen pagina.