Dmitry Khomitsevich op het hoogste treetje tijdens GP2 in Krasnogorsk

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 7 februari 2016 om 20:30 Geplaatst op 07.02.2016 om 20:30

Tijdens de tweede Grand Prix van het WK IJsspeedway in Krasnogorsk zagen we dezelfde rijders in de top acht als tijdens de eerste GP van afgelopen zaterdag. Het podium was echter wel anders, want Dmitry Khomitsevich wist na een lange tijd weer de eerste plek te pakken. Khomitsevich rijd al jaren mee in de top van de ijsspeedway, maar een GP winnen is niet iets wat de Rus vaak doet.

Dmitry Koltakov werd vandaag tweede, en staat hierdoor nu aan de leiding in de tussenstand. Koltakov werd vandaag weliswaar tweede, maar scoorde met 19 punten toch drie puntjes meer dan winnaar Khomitsevich. In de tussenstand heeft Koltakov nu vier punten voorsprong op de concurrentie. Nikolai Krasnikov staat op dit moment tweede, maar hij was in Krasnogorsk met een wildcard onderweg en zal vermoedelijk voor de rest van het seizoen niet meer in actie komen tijdens de GP-wedstrijden.

Franky Zorn en Ove Ledström kwamen net als tijdens GP 1 ook weer in de halve finales, maar waren daar kansloos voor een finale plek. De Oostenrijkse nieuwkomer, Manfred Seifter, lag op koers voor de halve finales maar crashte tijdens zijn laatste heat en verspeelde de kwalificatie. Over twee weken gaat het WK verder met de volgende twee GP-wedstrijden in Almaty.

De volledige uitslag is terug te lezen via de LIVE uitslagen pagina.