5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Bartosz Zmarzlik voor tweede keer Wereld kampioen na overwinning tijdens GP8!

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 5 oktober 2020 om 09:21 Geplaatst op 05.10.2020 om 09:21

Bartosz Zmarzlik is afgelopen zaterdag voor de tweede keer in zijn carrière Wereldkampioen speedway geworden. Tijdens de 8ste GP in Torun wist hij het kampioenschap al tijdens de halve finales te bezegelen. Om het kampioenschap helemaal te kronen wist Zmarzlik deze afsluitende GP ook te winnen. In totaal heeft de Pool vier van de acht GP-wedstrijden gewonnen.

Het werd wederom een sensationele avond speedway in de Moto Arena van Torun. Ondanks de corona situatie was het stadion vrijwel compleet vol, en ging het helemaal los toen de Poolse rijders er met de punten vandoor gingen. Het (halve) dak ging er helemaal af toen Zmarzlik tijdens zijn halve finale een tweede plek pakte, en zijn directe concurrent Tai Woffinden met een derde plek zijn spullen mocht inpakken.

Voor Zmarzlik was dit zijn tweede Wereldtitel, en is hiermee de derde rijder in de GP-historie die achter elkaar de titel pakte. Tony Rickardsson wist dit succesverhaal eerder te doen, en ook Nicki Pedersen noteerde al eens een ‘back-to-back’ overwinning.

De finale heat werd dus ook nog gewonnen door Zmarzlik, en om het Poolse feestje compleet te maken pakte Maciej Janowski een tweede plek. Artem Laguta kwam na zijn verassende overwinning tijdens GP1 in Wroclaw ook weer terug op het podium, hij werd derde. Frederik Lindgren viel uit in de finale. In het kampioenschap behaalde Zmarzlik 133 punten, gevolgd door Woffinden en Lindgren met beide 117 punten.

Doordat beide heren op gelijke punten eindigden was er een extra heat nodig om het podium te beslissen, maar deze run-off was weinig spannend. Woffinden pakte gelijk de leiding, en Lindgren kon ondanks verwoede pogingen hem niet inhalen. In het kampioenschap zagen we verder Janowski op plek vier, gevolgd door Leon Madsen en Jason Doyle op plek vijf en zes.