5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Dimitri Berge Wereld kampioen langbaan 2019 in Roden!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 22 september 2019 om 20:49 Geplaatst op 22.09.2019 om 20:49

Dimitri Berge heeft vandaag in Roden het Wereldkampioenschap langbaan gewonnen. Met een puntje voorsprong op Martin Smolinski ging Berge naar de laatste wedstrijd Roden, en hij wist deze voorsprong tot aan de halve finales vast te houden. Smolinski gooide tijdens de halve finales zijn titelkansen weg na een alles of niets poging om Mathieu Tressarieu in te halen.

De Duitser lag op een tweede plek achter de Fransman en probeerde in de tweede ronde binnendoor te komen. Hier was echter geen ruimte meer waardoor Smolinski tegen het achterwiel van Tressarieu kwam en beide heren hard onderuitgingen. Smolinski brak hierbij zijn sleutelbeen en gaat zich laten opereren in Cloppenburg. Berge wist vervolgens zijn halve finale te winnen, en werd hiermee Wereldkampioen.

De wedstrijd zelf werd verassend gewonnen door een zeer sterk rijdende Lukas Fienhage. In de finale heat ging het vooral tussen Fienhage en Berge, en beide mannen wisselden meermaals van positie. Uiteindelijk ging Fienhage er met de overwinning vandoor en moest Berge genoegen nemen met een tweede plek. Josef Franc werd tijdens deze afsluitende WK Finale derde.

Theo Pijper werd de beste Nederlander met een achtste plek. Pijper kwam tot aan de halve finales, maar kon dit niet omzetten naar een start in de Finale heat. In de eindstand is Pijper zesde geworden en plaatst zich hiermee voor de WK Finales van volgend jaar. Wildcard Dave Meijerink had een totale 'off-day' en pakte na de derde heat zijn spullen in.