5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Dimitri Berge wint voor zijn thuispubliek WK Langbaan Finale 4 in Morizes

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 8 september 2019 om 09:41 Geplaatst op 08.09.2019 om 09:41

Dimitri Bergé heeft gisteravond voor een kleine 3000 fans de vierde finale van het WK Langbaan in Morizes gewonnen. Bergé neemt door deze overwinning ook de leiding in het klassement over want Martin Smolinski wist het podium niet te halen. Smolinski belandde net naast het podium met een vierde plek, en leverde ook nog eens vier punten in op Bergé.

Het werd sowieso een avond waarbij de Franse coureurs hun slag wisten te slaan. Met de overwinning van Bergé was het uitzinnige publiek al zeer content, maar ook zijn landgenoot, Mathieu Trésarrieu, reed een erg sterke wedstrijd. In de grote finale heat was het dan ook Trésarrieu die het Bergé moeilijk probeerde te maken maar niet voorbij kon komen. Trésarrieu werd uiteindelijk tweede.

Het podium werd gecompleteerd door de Duitse nieuwkomer in de WK, Lukas Fienhage. Voor Fienhage was het een avond om nooit te vergeten want na een uitval zijn derde heat leken zijn kansen verkeken. De Duitser ging dan ook als laatste de Finale in maar kon dit afsluiten met een derde plek. Smolinski probeerde overigens echter van alles om Fienhage voorbij te komen, maar moest hem toch laten gaan.

Onze eigen Theo Pijper had in Morizes een mindere avond, en moest zelfs nog een crash noteren. Pijper kwam in zijn derde heat in onbalans toen het wel erg krap werd, en ging vervolgens de airfence in. Met polsklachten kon Pijper de wedstrijd echter wel vervolgen. Met een vierde plek in halve finales was het over en uit, en moest hij genoegen nemen met een 10de plek in de einduitslag.

Met nog een Finale wedstrijd te gaan is de strijd om het kampioenschap nog altijd niet gestreden. Bergé neemt dan wel de leiding over, Smolinski zit er slechts een puntje achter. Ook voor de zevende plek in het kampioenschap wordt het spannend want tussen Jesse Mustonen, Chris Harris en Max Dilger zit ook slechts een puntje. Doordat de eerste zeven rijders zich automatisch plaatsen voor het WK van volgend jaar zal het in Roden enorm spannend gaan worden.