5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

WK Langbaan Finale 2: Martin Smolinski pakt de zege in La Reole

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 16 juni 2019 om 08:51 Geplaatst op 16.06.2019 om 08:51

Martin Smolinski heeft gisteravond in La Reole revanche genomen op zijn tweede plek tijdens de eerste ronde van het WK Langbaan in Herxheim. Op het Franse gras behaalde de Duitser weliswaar niet de meeste punten, maar won wel de grote Finale heat, en was hiermee Dimitri Berge te snel haf. Berge probeerde in de Finale van alles, maar kon Smolinski niet voorbij. In de tussenstand staan beide heren nu aan kop met 47 punten. Chris Harris pakte eerste WK Langbaan podium met een derde plek.

Onder perfecte weeromstandigheden werd de wedstrijd in La Reole in hoog tempo gereden. Door de gevallen regen viel het stof gelukkig mee, en kon de gehele race zonder een baandienst worden afgewerkt. Met daarbij slechts een enkele heat bijprogramma zagen we een wedstrijdverloop die we van de Speedway GP gewend zijn. Tot aan de tweede halve finale bleef de wedstrijd ook crash-loos, met enkel dan een flinke klapper van James Shanes. De airfence wist Shanes te redden, en hij kon gelukkig te voet weer richting het rennerskwartier.

Onze Nederlandse mannen wisten zich prima te mixen met het rest van het veld, met Theo Pijper als beste Nederlander. Pijper had op de vrijdagavond nog een baal-wedstrijd in Engeland met drie puntjes en een crash, maar had hier in Frankrijk niet veel last van. Twee tweede plekken werden behaald, en de kwalificatie voor de halve finales. Hierin behaalde Pijper de vierde plek, en werd 10de in de einduitslag.

De wedstrijd van Romano Hummel begon erg sterk met gelijk een heatoverwinning. Ook tijdens zijn tweede heat pakte Hummel gelijk de kopstart, voor Martin Smolinski, maar de start werd helaas teruggeroepen. Tijdens de herstart had Hummel een mindere start, en kwam niet verder naar voren. Na deze heat ging het steeds een stukje minder, en zat er niet meer in dan een 12de plek. Met een nog niet geheel herstelde enkel blessure ging Hummel niet geheel tevreden terug richting Nederland.

Naast Smolinski, Berge en Harris zagen we ook Mathieu Tressarieu en Lukas Fienhage in de grote finale heat. Tressarieu staat bekend als de 'king van La Reole' maar wist het niet tot het podium te schoppen. Fienhage reed een bijzonder sterke race, en pakte een keurige vijfde plek. Op zondag 7 juli gaat het WK Langbaan verder met de derde Finale ronde op de 1000 meter baan van Mühldorf.