5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Powergirls stelen de show tijdens Internationale grasbaanraces van Bielefeld

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 2 juni 2019 om 21:25 Geplaatst op 02.06.2019 om 21:25

De Internationale grasbaanraces van Bielefeld zijn vandaag onder zeer warme omstandigheden gereden, al liep de wedstrijd aanvankelijk een vertraging op. Vanwege de droogte werd er iets te optimistisch gesproeid en stonden bepaalde onderdelen van de baan onder water. Na een klein uurtje extra baandienst ging de wedstrijd van start, en werd de baan steeds beter.

Qua spanning hoefden we vandaag niet echt te kijken naar de koningsklassen, maar waren het de Powergirls die de meeste strijd leverden op de 700 meter lange grasbaan. 16 dames kwamen tegelijk in actie waardoor er in meerdere groepjes strijd ontstond. Vooraan ging het vooral tussen Harriet Zwiers en Maaike de Ree, en behaalden beide dames exact dezelfde punten na vier heats racen.

Doordat er in Duitsland andere regels gelden zou er middels een loting moest worden bepaald wie van de twee de winnares zou worden. Uiteindelijk besloten de dames om voor de gedeelde eerste plek te gaan. De derde plek ging naar Jessica Elsinga. Bielefeld was dit jaar de eerste Internationale race van de Powergirls, en zoals het nu lijkt zullen er nog een aantal Duitse wedstrijden volgen.

Tijdens de EK halve finale moesten we het vooral hebben van de start en de eerste bocht. Nadat Mathieu Tressarieu afgelopen donderdag nog de eerste WK Langbaan Finale wist te winnen was hij vandaag ook op de grasbaan van Bielefeld de sterkste. Martin Malek reed zich flink in de kijker, en pakte een sterke tweede plek. De Tsjech won drie van zijn vier heats, maar viel tijdens zijn tweede heat met pech uit. Toch wist hij de motor alsnog duwend over de streep te krijgen.

Het podium werd gecompleteerd door good-old Bernd Diener die deze maand nog 60 lentes gaat aantikken. Diener wist tijdens de voorseries geen heat te veroveren, maar door de winst in de B-finale plaatste hij zich alsnog voor de finale heat. Tijdens deze A-finale kwamen ook Max Dilger, Josef Franc en Chris Harris in actie. Alle zes genoemde mannen zijn dus zeker van een startplek tijdens de EK Finale in Bad Hersfeld.

De drie laatste tickets werden vergeven aan de nummer drie tot en met vijf van de B-finale. Mika Meijer reed zich sterk naar de derde plek, gevolgd door Tom Perry en James Wright. Gaetan Stella mag met zijn 10de plek als reserve afreizen naar Bad Hersfeld. Naast Meijer kwam ook Jarno de Vries in actie, maar hij wist zich met een tweede plek in de C-finale niet te plaatsen voor de EK Finale. Romano Hummel zou aanvankelijk ook in actie komen maar hij moest zich vanwege een enkel blessure afmelden.

Bij de zijspannen ging de overwinning wederom naar het span van Matthijssen, al ging het vandaag wat minder makkelijk als in Herxheim. Concurrentie werd vooral geleverd door de combinatie van Brandhofer die de tweede plek behaalde. Het Engelse duo Godden / Smith werden derde.