Vaclav Milik wint voor thuispubliek de 69ste Gouden Helm van Pardubice

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 2 oktober 2017 om 18:05 Geplaatst op 02.10.2017 om 18:05

De traditionele Gouden Helm (Zlata Prilba) van Pardubice is gistermiddag gewonnen door de Tsjechische thuisrijder Vaclav Milik. Tijdens deze 69ste editie wist Milik na 21 jaar weer de helm in eigen land te houden. Tomas Topinka won in 1996 voor de laatste keer deze zeer prestigieuze wedstrijd waar in totaal 32 rijders aan mee doen.

De Zlata Prilba wedstrijd van Pardubice is al sinds jaar en dag de belangrijkste Internationale open wedstrijd van het seizoen. Doordat er zoveel rijders aan de start staan moeten de 'mindere' rijders eerst aantreden tijdens de kwalificatie heats waardoor er uiteindelijk 24 rijders overblijven. In een groepen systeem wordt er gewerkt naar de grote en finale waarbij de beste zes rijders nog een keer zes rondes moeten rijden voor de Gouden Helm van de speedway sport.

Het Tsjechische publiek ging helemaal los in een bijna uitverkocht stadion toen Milik tijdens de finale gelijk de leiding nam. Gedurende de heat probeerde de Noorse Pool Rune Holta van alles om de jonge Tsjech in te halen, maar tevergeefs. Milik won de wedstrijd voor Holta en de Australische junior Max Fricke. De sensatie van het seizoen, Gleb Chugunov, mistte met een vierde plek net het podium voor de Grand Prix rijders Matej Zagar en Maciej Janowski.