Martin Smolinsk voor derde keer Master of Speedway van Moorwinkelsdamm

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 7 mei 2017 om 07:37 Geplaatst op 07.05.2017 om 07:37

Tijdens de Master of Speedway wedstrijd in Moorwinkelsdamm heeft Martin Smolinski voor de derde keer de titel weten te veroveren. Hiermee mag Smolinski het hele jaar de titel 'Master of Speedway' dragen. Vorig jaar won de Pool Przemyslaw Pawlicki tijdens zijn debuut in Moorwinkelsdamm de wedstrijd. De tweede plek ging gisteravond naar de Rus Vadim Tarasenko, en de eerste reserve van de Speedway GP in Warschau, Krystian Pieszczek, werd derde.

MSC Moorwinkelsdamm had kosten noch moeite gespaard om een zeer interessante speedway avond te kunnen presenteren. Toch waren er grote problemen om het rijdersveld gevuld te krijgen vanwege vele andere, belanglijkere, wedstrijden die voor dezelfde avond op het programma stonden. Uiteindelijk stond er toch een erg sterk deelnemersveld en een kleine 3000 man wist hun weg te vinden naar Moorwinkelsdamm, onder wie weer vele Nederlanders.

Smolinski won verdiend de wedstrijd nadat hij ook de grote finale heat, met zes rijders, wist te winen na een start-finish overwinning. Deze grote finale wordt altijd met zes rijders gereden, en ook over zes rondes. De punten tellen echter ook gewoon door, maar dit had dit jaar geen invloed op de einduitslag. De nummer een tot zes zagen we ook zo terug in de uitslag.

Een kleine teleurstelling zagen we in het optreden van Speedway GP rijder Antonio Lindback. De club heeft vermoedelijk diep in de buidel moeten tasten om de Zweed naar Moorwinkelsdamm te krijgen maar hij wist weinig spektakel te brengen. Slechts een puntje wist hij te scoren in zijn eerste drie heats, en tijdens de laatste heat ging hij in het lint. De heat werd wel met alle vier de rijders over gestart, en hier wist Lindback dan toch eindelijk een heatoverwinning te pakken.

In het B programma zagen we met acht Nederlandse rijders een veredeld Nederlands kampioenschap waarbij onze jongens een sterk optreden vertoonden.  Romano Hummel wist sterk de wedstrijd te winnen voor Henry van der Steen en Dave Meijerink. Anne Spaan werd vierde in de finale heat.