5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Fogo Power winnaar eerste ronde Speedway Best Pairs Cup

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 26 maart 2017 om 12:19 Geplaatst op 26.03.2017 om 12:19

Met 9500 fans in een kolkende Moto Arena in Torun is het nieuwe Speedway Best Pairs Cup seizoen geopend. Het kampioenschap word sinds vorig jaar iets anders georganiseerd met sponsorteams in plaats van landen teams. Dit bleek zo'n succes dat One Sport ook dit jaar weer dezelfde opzet gebruikt. Zeven teams hebben zich op deze manier ingekocht, en de winnaar van vorig seizoen, Fogo Power, wist de wedstrijd van Torun te winnen.

In de grote finale heat troffen Fogo Power en Boll Team zich in een zinderende finale heat. De mannen van Boll, Jason Doyle en Max Fricke, namen aanvankelijk de leiding maar moesten het toch afleggen tegen het dynamische duo Piotr Pawlicki en Bartosz Zmarzlik. Beide heren reden de gehele wedstrijd op het limiet en ondanks dat dit soort wedstrijd eigenlijk niet zo heel belangrijk zijn werd toch alles uit de kast gehaald.

De finale overwinning ging naar Zmarzlik en won Fogo met een 4-2 score dus de wedstrijd. Boll moest genoegen nemen met de tweede plek in de daguitslag, overigens kwamen ze via de last chance heat nog in de grote finale. Tijdens deze heat treffen de nummer twee (Boll) en drie (Monster Energy) teams zich voor een direct duel voor de tweede finale plek. Nadat Greg Hancock tot verbazing van velen in het lint ging was het over en uit voor Monster.

Dit seizoen zijn ook de Duitse teams van City en Trans MF weer van de partij. Voor City liep de wedstrijd boven verwachting, mede door een ijzersterk optreden van Kai Huckenbeck. De jonge Duitser scoorde 10 punten en wist tijdens de heats onder andere Doyle en Antonio Lindback achter zich te laten. Trans MF werd tijdens deze eerste wedstrijd met acht punten laatste. Het team had met twee keer een uitval van Martin Smolinski veel pech. Op dinsdag 2 mei staat de tweede wedstrijd op het programma in Gniezno.