Togliatti opent het IJsspeedway Grand Prix seizoen!

Nieuwsbericht Geplaatst op zaterdag 4 februari 2017 om 18:30 Geplaatst op 04.02.2017 om 18:30

De eerste van de tien IJsspeedway Grand Prix's is vandaag van start gegaan in het Russische Togliatti. In het Anatoly Stepanov’s staat vandaag en morgen het eerste WK weekend op het programma. Franky Zorn had hoge verwachtingen van het nieuwe GP-seizoen, maar uiteindelijk zagen we toch weer een Russische top vier.

De wedstrijd werd gedomineerd door de oppermachtige Russen, al wisten de Europese rijders toch af en toe de Russen een klein beetje bang te maken. Zo wist Zorn wildcardrijder Nikita Toloknov achter zich te laten, en later op in de wedstrijd ook GP-nieuwkomer Dinar Valeev. Naast Zorn lijkt Günther Bauer in de vorm van z'n leven te zijn en reed een erg sterke wedstrijd.

De finale werd zogezegd een Russisch feestje waarbij Dmitry Koltakov als winnaar uit de bus kwam. Dmitry Khomitsevich en Daniil Ivanov werden tweede en derde. De beide Dmitry's wisten aan het eind van de rit evenveel punten te scoren en staan met 18 punten bovenaan in het kampioenschap. Ivanov scoorde met 17 punten een puntje minder, gevolgd door Igor Kononov met 15 punten.

Dat de zes Russische rijders sowieso de halve finales zouden bezetten was geen verassing, voor de overige twee plekken werd hard gestreden. Zorn plaatste zich met 11 punten vrij eenvoudig, voor de laatste plek moest nog even gerekend worden. Zowel Bauer als Jimmy Olsen scoorden zeven punten maar doordat Bauer een heatoverwinning had mocht hij alsnog in de halve finales starten.

Voor beide heren was het echter tijdens de halve finale al snel einde verhaal want de Russen, Khomitsevich en Koltakov, gingen er gelijk al vandoor. Zorn wist overigens wel de start te winnen, maar kwam vervolgens toch als derde de eerste bocht uit. Voor Bauer leek het allemaal niet veel uit te maken, hij was tevreden met de kwalificatie voor de halve finales. Zorn had wellicht beter verwacht, en loopt nu zes punten achter op de beide Dmitry's. Morgen gaat het kampioenschap verder met de tweede Grand Prix.