5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Bart Schaap behaald een keurige vijfde plek in Weissenbach

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 29 januari 2017 om 18:07 Geplaatst op 29.01.2017 om 18:07

Met een maximale score tijdens de heats, en de overwinning van A-finale, heeft de Oostenrijkse junior Charly Ebner de wedstrijd van Weissenbach gewonnen. Ondanks dat de grote namen mistten werd het een toch een erg spannende race doordat de rijders goed aan elkaar gewaagd werden. De tweede en derde plek op het podium werd ingevuld door de Duitse rijders Sebastian Gegenbauer en Luca Bauer.

Tijdens deze A-finale werd het een mooi duel tussen de Duitse deelnemers, Ebner was hierin namelijk al vroeg vertrokken en liet de leiding niet meer gaan. Markus Jell was op weg voor een podium plek maar werd toch gepasseerd door Bauer junior. Bauer had de hele dag last van mindere start, en ook in de A-finale was het weer raak. Toch kon hij Jell in de laatste ronde nog passeren en werd achter Gegenbauer derde.

Voor de Nederlandse deelnemers werd het een wisselvallige wedstrijd met voor Bart Schaap een overwinning in de B-finale en dus een vijfde plek. Schaap leek zich te kunnen plaatsen voor de A-finale maar een misser tijdens het schakelen in zijn laatste heat gooide roet in het eten waardoor hij hierin maar 1 puntje pakte.

Simon Reitsma had een echte off-day. Reitsma reed gisteravond in Sankt Johann nog een erg sterke wedstrijd, vandaag in Weissenbach ging het wat minder. Een gebroken bout in het koppelingshuis zorgde voor een slippende koppeling en tractie verlies, daarnaast crashte Reitsma in derde heat wat ook dure punten kostte. De Fries maakte zijn dag toch een beetje goed door de C-finale eenvoudig op zijn naam te schrijven.

IJsspeedway rookie Jasper Iwema reed een sterke wedstrijd. Iwema reed na Steingaden vorig weekend zijn tweede wedstrijd en kon zich al goed mixen met de andere rijders. In totaal wist hij drie punten te behalen en in de C-finale tweede achter Reitsma te eindigen.