5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Nieuw seizoen geopent met Drift on Ice in Malchow!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 8 januari 2017 om 11:48 Geplaatst op 08.01.2017 om 11:48

Het Drift on Ice kampioenschap is elk jaar weer een aangename onderbreking van de winterpauze. De serie, georganiseerd door Ronny Weiss en kornuiten, probeert elk seizoen het niveau weer een stukje hoger te tillen. Met veel show wordt het evenement steeds een stukje professioneler, en dit jaar staan ook de wat bekendere namen aan de start.

Gisteravond werd de tweede ronde van het kampioenschap georganiseerd in de ijshal van Malchow waar overigens ook vandaag geracet gaat worden. Tijdens dit weekend werden de Duitse speedway professionals Kevin Wölbert en Tobias Busch gecontracteerd. Busch moest echter verstek laten gaan vanwege zijn deelname aan de WK IJsspeedway kwalificatie in Finland. Buddy Prijs vertegenwoordigd overigens de Nederlandse kleuren, maar hij kon niet starten vanwege een griepje.

Dat het racen met speedway motoren op het ijs toch een vak apart is zagen we wel in de nieuwkomers Wölbert, Viktor Trofimof, Peter Karger en Hannes Gast. Tijdens de start verloren de heren gelijk al erg veel meters en werd het weer 'business as usual' voor Weiss en stiefzoon Richard Geyer. De wedstrijd werd maximaal gewonnen door Geyer gevolgd door Weiss.

Wojciech Lisiecki lijkt zich steeds meer thuis te voelen op het ijs en hij werd derde. De Pool wist zelf een keer Weiss te snel af te zijn tijdens de achtste heat van de wedstrijd. In het weekend van 4 en 5 februari worden in Jonsdorf en Freital de volgende wedstrijden georganiseerd, en voor deze wedstrijden heeft de organisatie Martin Smolinski gecontracteerd!

De uitslag:

1. Richard Geyer (2,2,2,2) 8
2. Ronny Weiss (2,2,1,1) 6
3. Wojciech Lisiecki (1,2,2,2) 7
4. Sergej Malichev (0,1,2,2) 5
5. Kevin Wölbert (1,1,1,d) 3
6. Viktor Trofimof (2,0,1,0) 3
7. Peter Karger (1,1,0,1) 3
8. Hannes Gast (Fd,0,0,R) 0

Kleine finale: Malichev, Wölbert, Trofimof (uitval)
Finale: Geyer, Weiss, Lisiscki