Niels Kristian Iversen wint de Speedway Grand Prix van Torun

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 3 oktober 2016 om 17:01 Geplaatst op 03.10.2016 om 17:01

Niels Kristian Iversen heeft afgelopen zaterdagavond de voorlaatste Speedway Grand Prix van het seizoen gewonnen. Een uitverkocht Moto Arena stond toneel voor deze laatste Grand Prix in Europa voordat het circus verder gaat naar Melbourne in Australië. Iversen is nog in de race voor een top acht klassering en behaalde door deze overwinning belangrijke punten voor het kampioenschap.

Voor de aanvoerder in het kampioenschap, Jason Doyle, eindigde zijn missie voor de 2016 Wereldtitel al in de eerste heat. De Australiër haakte zich in Chris Harris en beide heren gingen hard de airfence in. Harris kwam er met een schrammetje van af, voor Doyle was het einde verhaal. Na een check in het ziekenhuis kon hij een gebroken pols en schouder plus een geperforeerde long noteren.

De strijd voor het kampioenschap ging tussen Doyle en Greg Hancock maar we kunnen na deze crash er redelijk van uit gaan dat good old Hancock voor de vierde keer het kampioenschap gaat binnenhalen. De Amerikaan wist in Torun de tweede plek te behalen achter Iversen, en voor de Poolse junior Bartosz Zmarzlik. Matej Zagar kwam net als in Stockholm weer tot aan de finale maar wist wederom niet het podium te behalen.