Jannick de Jong tweede tijdens Internationale zandbaanraces in Dingolfing

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 2 mei 2016 om 18:50 Geplaatst op 02.05.2016 om 18:50

In het Isar Wald Stadion in Dingolfing heeft Wereldkampioen langbaan Jannick de Jong gistermiddag een tweede plek behaald. De wedstrijd werd gewonnen door Martin Smolinski die zich een dag ervoor in Hongarije nog wist te kwalificeren voor de EK Speedway challenge op zijn thuisbaan in Olching. Voor 'Smoli' was zijn eerste heat gelijk de eerste keer dat hij de langbaanmotor zat, de training moest hij laten schieten.

De Duitser wist na een derde plek in zijn eerste heat alle verdere heats, inclusief de halve finale en dus de grote finale te winnen. Met 19 punten scoorde hij vier puntjes meer dan De Jong die met 15 punten tweede werd. Voor plek drie en vier behaalde zowel 'lokalmatator' Michael Härtel als Jesse Mustonen 14 punten. Doordat in Duitsland ook vaak tijdens de finale de punten doortellen zal deze heat te beslissende factor zijn. Hierdoor werd Härtel alsnog derde.

Naast De Jong reed ook Henry van der Steen op de 835 meter lange baan in het zuiden van Duitsland. Van der Steen begon de wedstrijd sterk met gelijk een heatoverwinning, maar kon dit resultaat niet omzetten in nog verdere overwinningen. Met zeven punten werd Van der Steen achtste in de einduitslag.

De A-Solo klasse was niet de enige klasse tijdens deze wedstrijd, ook de zijspannen en de B-Solo kwamen in actie. Voor beide klassen klonk tijdens de huldiging het Duitse volkslied: de combinatie van Venus won bij de zijspannen en Philipp Schmuttermayr wist ongeslagen de B-Solo klasse te winnen. Even voor halfvijf was de wedstrijd net op tijd afgelopen waarna de regen met bakken uit de lucht viel!

De volledige uitslag is terug te lezen via onze LIVE uitslagen pagina!