Clubkampioenschap Speedway Lelystad van start met eerste wedstrijd

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 10 april 2016 om 20:53 Geplaatst op 10.04.2016 om 20:53

Het clubkampioenschap van Speedway Lelystad is vandaag van start gegaan. In totaal zullen er vijf wedstrijden over het gehele jaar georganiseerd worden waarbij de beste vier resultaten van de rijders zullen tellen voor het kampioenschap. Tijdens de eerste ronde zagen we zes verschillende klassen verdeeld over acht groepen, de 500cc speedway klasse werd namelijk opgesplitst, net als de debuterende karts.

Door het volle programma met 46 heats konden er geen normale heatschema's gebruikt worden, en moesten er helaas blokken geschrapt worden. Hierdoor zagen we in de Speedway A-klasse een exacte maximale score na drie series rijden voor Henry van der Steen en de Deense rijder Mark Frimodt. Beide heren hadden elkaar niet getroffen tijdens de heats en kwamen in de grote finale voor het eerst tegen elkaar uit.

Frimodt koos riskant voor de gele startplek, de meest rechtste startpositie. Dit pakte voor de Deen niet erg goed uit want hij kwam als vierde weg uit de eerste bocht. Van der Steen pakte gelijk te leiding en liet deze niet meer gaan. Voor de tweede en derde plek zagen we een spannende race tussen Dirk Fabriek en Geert Bruinsma. Fabriek wist uiteindelijk het duel te winnen.

De wedstrijd werd overigens al vroeg flink opgeschrikt door een flinke klapper. Romano Hummel leidde de race, maar verdraaide zich in de tweede ronde. Hierdoor konden Bruinsma en Nick Lourens hem niet meer ontwijken en knalde ze met z'n drieën tegen elkaar aan. Hummel en Bruinsma konden de race vervolgen, Lourens moest naar het ziekenhuis. Een gebroken enkel was het resultaat voor Lourens die hierdoor een tijdje uit de running is.

De Speedway B-groep werd een prooi voor de Duitser Onno Rykena, voor Jarno de Vries en Ferry Mulder. Ferdy Gelsema wist zich tijdens zijn wedstrijd debuut goed te verkopen, al zat er niet meer in dan een vierde plek in deze groep. Zowel in de 50cc jeugd als bij onze classic vrienden zagen we maximale scores voor Niek Meijerink (50cc) en Willy Kennis (classics).

De mooiste races zagen we vandaag bij de 125cc specials. Christian Wagemans won de wedstrijd voor Nigel Hummel en Sam Ensing. Ook Mitchell de Vries kon zich prima mengen in de spannende duellen, hij werd vierde in de einduitslag. Ook de zijspannen zagen we vandaag weer op de speedwaybaan van Lelystad. Rik Diephuis won met Gerben Sanders de wedstrijd.

Nieuw tijdens de clubwedstrijden zijn de karts. In twee groepen werden de karts na eigen indeling opgesplitst, met uiteindelijk een super finale met de beste rijders uit beide groepen. Timhothy van der Hoeven was al de snelste in zijn groep, ook in de finale was hij de baas. De volgende wedstrijd staat voor zondag 22 mei op de agenda. Aanmelden is al mogelijk via het online inschijf systeem.