5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Speedway in de lift!

LZR schreef op donderdag 10 januari 2013 om 11:10 uur

Speedway in de lift krijgen:

Na lange tijd te hebben nagedacht over wat de speedwaysport nou echt zou helpen kwam dit idee uit voort: Een Speedway liga oprichten. Nu zal er direct wel gedacht een liga? Met welke rijders? Welke clubs etc? Toch denk ik dat hier interesse voor is en waarom:
Je strijdt als team dus zal elkaar helpen en motiveren.
De kosten bezuinigen(Kom ik later op terug)
Aantrekkelijke en spannende wedstrijden tot aan de laatste heats.

Deze soort Team wedstrijden zien we altijd al in het Belgische Helzold-Zolder en uit ervaring + ervaring van andere rijders weet ik dat dit altijd een succes is waar alle rijders veel plezier aan beleven.

Elke punt telt voor de uiteindelijke uitslag en het houdt dus niet in dat als je 1 toprijder hebt direct de wedstrijd wint aangezien de nr 2, 3, 4 en 5 van het team ook moeten presteren. Zo kan het dus zomaar zijn dat er een team gevormd wordt waarvan de nr 2 en 4 bijvoorbeeld ervoor zorgen de wedstrijd te winnen door constant hun punten te scoren.
Kampioenschap: Voor het winnen van een wedstrijd zal een Club 4 punten krijgen, 2e plek 2 punten, 3e plek 1 punt en het team wat 4e wordt zal zonder punten voor het kampioenschap naar huis gaan.

Aan het eind van elke wedstrijd kan er een Rijders heat gereden worden dit zal inhouden dat de 4 topscorende rijders tegen elkaar strijden om de prijzen. Dit kan dus inhouden dat bijvoorbeeld 2 rijders vanuit 1 team wel in deze finale met elkaar staan. Dit is verder niet voor de punten en is dus puur voor de eer/bekers.

Kosten bezuinigen:

Doordat er als team gestreden wordt kan er als team inkopen gedaan worden. Zo kan er gedacht worden door bijvoorbeeld samen met alle clubs in 1 keer 100 banden te kopen? Dit zal dan al gauw een 12.50euro per band schelen!! (eventueel zijn er bedrijven welke hierin mee willen helpen als sponsoring)

Sponsoring: Veelal zijn bedrijven wel in voor een logo op een motor/pak/hesje. Hierbij kan er dus gedacht worden aan voorvorkcovers en hesje(deze kosten weinig en helemaal zodra hier een aantal in 1 keer gemaakt worden.) Hierdoor krijg je dus het voordeel dat we enkele sponsoren over de brug krijgen en dus de rijders hun steun zullen geven.
Eventuele voorbeelden van sponsoring door bedrijven is:
Per punt een rijder financieel te steunen(bijvoorbeeld 5 euro per punt en als hiervoor dan meerdere bedrijven klaar staan kun je dus het gauw laten oplopen)
Cover sponsor: Een bedrijf wil hun logo/vermelding op de Voorvorkcover hebben en kan dit doen voor bijvoorbeeld 20euro per wedstrijd per rijder(Seizoengebonden dus 100euro totaal per wedstrijd maal het aantal wedstrijden)
Hesje sponsor: Per vaste team rijder 15 euro per wedstrijd per rijder(zelfde als Cover sponsor seizoensgebonden)
Een substitute rijder van bijvoorbeeld een andere club(welke niet rijdt) die invalt zal een hesje krijgen van de club en dus een vergoeding krijgen voor het dragen van de andere clubkleuren/sponsoren.

Kosten per wedstrijd: Door de gezamelijke inkopen zal al geld bespaard worden hierbij hoeft niet alleen aan banden gedacht te worden maar ook aan bijvoorbeeld Olie, Methanol etc.
Kosten inschrijving: In plaats van dat we bij een ONK betalen zullen de rijders bij een Team wedstrijd niets te hoeven betalen. Toegang wordt er gegeven aan 1 rijder plus 1 monteur. Houdt dus wel in dat de rest van team/aanhang betaald moet worden maar dit kan voor bijvoorbeeld een tarief van 7,50euro per persoon.
Natuurlijk zullen de clubs niet direct een rijder startgeld kunnen geven maar dat het in ieder geval minder zal kosten als een NK is al een pluspunt. Ook dat er meer wedstrijden per jaar verreden zullen worden scheelt al aardig voor veel rijders om toch een licentie aan te schaffen aangezien er dan een stuk meer wedstrijden zijn ipv 3/ 4 wedstrijden per jaar voor het NK.
Rijders selectie:

Ik dacht zelf eraan om het zelfde te doen als wat bij andere landen gebeurt: Een average op te stellen.
Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld een gemiddelde te pakken van punten wat een rijder in het afgelopen 3 jaar totaal verdient heeft bij een NK. Dus alleen de wedstrijden worden door elkaar gedeelde welke ze ook gereden hebben.

Deze rijdergemiddeldes zijn in mijn ogen wel nodig om een zo eerlijk mogelijke competitie te maken zodat elk team kan winnen.(niet dat bijvoorbeeld Jannick de Jong, Henry van der Steen, Pascal Swart en nog aantal rijders welke altijd veel punten op speedway rijden met elkaar in team zitten en zodoende dus elke wedstrijd alles winnen)

nu het punt welke teams?
Dit zijn ideeën dus geen 1 club heeft gezegd hier ook echt mee te gaan starten en daarom vermeld ik alleen de club en of ze mee willen doen/interesse hebben moet natuurlijk altijd blijken.
Lelystad
Blijham
Veenoord
Vledderveen??? Wat denkt men hierover nog mogelijk om hier bijvoorbeeld 1 race per jaar te kunnen rijden er trainen tenslotte nog steeds mensen dus het zal vast en zeker mogelijk zijn?
Neuenknick??(Neuenknick is uit de 2e bundesliga gestapt omdat daar nu zo zit dat er 2 1ste liga rijders in moeten rijden en dit dus te hoge kosten met zich meebrengt. Deze club zou dus ideaal zijn om ook hierin mee te doen.)
Diedenbergen?(heb toen vernomen dat deze club interesse had om meer van zulke team wedstrijden te kunnen rijden?)
Norden?

De club welke inmiddels zijn interesse getoond heeft en zeker mee wil doen is: Helzold-Zolder deze club weet uit ervaring hoe mooie races je kan zien en dat er een echte team spirit kan ontstaan tijdens zulke wedstrijden.

Ik denk dat als op ze minst 4 clubs van deze 8 clubs mee zouden doen al we heel leuke wedstrijden te zien gaan krijgen en de andere clubs willen volgen.

Hoop natuurlijk ook dat enkele clubs hierop gaan reageren en dan hun ideeën hierover publiceren.

Dit idee is gewoon om de speedway weer populairder te kunnen maken.

Rijders welke niet tijdens bepaalde dag uitkomen voor een team omdat ze bijvoorbeeld reserve rijder zijn: Hiervoor kunnen we een support race oprichten. Deze support klasse is ook weer als idee om jezelf te laten zien aan een club en te bewijzen zodat je het jaar erop in 1 van de teams als vaste rijder staat.

Dit was het idee en dit is natuurlijk nog lang niet compleet en daarom graag reacties hierop.
Dus graag een mening en eventuele op en aanmerkingen.

En respecteer ieders mening als iemand fel tegen is maak er geen ruzie om maar probeer elkaar te begrijpen! We moeten geen ruzie onderling meer met elkaar hebben maar juist deze zo mooie sport proberen weer groot te maken.

Reacties

sandro b schreef op donderdag 10 januari 2013 om 13:18 uur

vind dit een mooie gedachten/ opzet omtrent de speedway wedstrijden of indeling, hopelijk doen er meerdere clubs mee zodat speedway wat meer onder het publiek wordt gebracht .

hilda schreef op donderdag 10 januari 2013 om 14:18 uur

Goed idee volgens mij hebben we dat in de jaren 80 ook gehad met Blijham ,Amsterdam ,Veenoord en nog een club. Waarom dat gestopt is geen idee .Ik weet wel dat Hennie Kroeze mee deed .

jeffrey woortman schreef op donderdag 10 januari 2013 om 16:22 uur

Zeer goed idee Lars,ik zou graag meer speedway rijden en zo zijn der veel meer denk ik.

Bertjan Bos schreef op donderdag 10 januari 2013 om 16:44 uur

ik vind dit een heel goed idee Lars! als dit zal door gaan dan komen er vast een boel rijders bij! want de sport met 2 wedstrijden rijden dat is niks dan is het voor veel rijders niet haal baar om een speedwayer aan teschafen en dus de sport niet uit gan groeien in nederland. ik stem voor!!!!!!!!!

LZR schreef op donderdag 10 januari 2013 om 17:09 uur

Mooi om te zien en ook om te horen(via priveberichten en hier) dat meerdere mensen dit een goed idee vinden.

@ Hilda dit klopt wat je zegt hierover valt het één en ander te lezen over op website van veenoord.

@ Jeffery dat is ook een reden waarom ik zeg we moeten dit zien voor elkaar te krijgen. Als we nu niets doen sterft de speedwaysport volledig uit en dat is gewoon zonde. Ik weet nog goed dat we in Belgie reden samen in 2011. Dat we aan elkaars motoren liepen te sleutelen om alles perfect afgestemd te krijgen, jammer genoeg hadden we toen 3x de uitval van pascal met gebroken ketting wat ons uiteindelijk toen 9 punten heeft gekost. Toch achteraf gezien met elkaar wel een super wedstrijd gereden met veel plezier!!!

hkr schreef op donderdag 10 januari 2013 om 17:21 uur

hey lars dit is een goed idee en in mijn ogen ook wel haalbaar
misschien ook optie zoals in duitsland de 250 cc er wat bij betrekken of 125 cc bijv 2x 500cc 2x 250cc 2x 125 zoiets.

LZR schreef op donderdag 10 januari 2013 om 20:45 uur

@ HKR: Ik snap je idee. Echter hebben we dan wel het probleem dat we weer zo weinig aanbod hebben voor de 500cc rijders en waar de sport toch op moet blijven bestaan. Nu snap ik ook de Jeugd is de toekomst maar de 125cc heeft hoe dan ook altijd natuurlijk een plek in het programma(Echter weet ik niet of dit open beker of kampioenswedstrijd? misschien een paren wedstrijd?)

Echter een bijprogramma maken met de overgebleven 500cc rijders (eventuele 250cc) en de 125cc is natuurlijk geen enkel probleem.

Wat ik denk is dat we binnen nu en bepaalde tijd een datum moeten afspreken met elkaar en een juiste locatie waar we dan met elkaar kunnen vergaderen over dit hele idee.

Ik merk vanuit de vele positieve reacties dat veel rijders maar ook ouders hun steentje willen bijdragen en veel zeggen zelfs dat dit gewoon haalbaar moet kunnen zijn.

Daarom vraag ik iedereen dit bericht en idee verder te verspreiden om het nog meer onder de clubs, rijders, monteurs, sponsoren, KNMV en andere organisaties onder de aandacht te brengen.

Graag hoor ik van jullie of het dus een goed idee is om een vergadering te organiseren. Hier kan een ieder zijn/haar idee en inbreng geven zoals HKR met het idee kwam om een gemixte klasse/league te maken. Een ieder kan dit dan uitgebreid toelichten zonder zoals ik moest 4 A4\'s vol te schrijven en nog niet eens alles behandeld te hebben. De luisterende mensen kunnen dan ook direct hun vragen stellen en op/aanmerkingen geven

Groeten Lars

Bert Swarts schreef op vrijdag 11 januari 2013 om 10:37 uur

Prima plan Lars,
Nu nog even uitleggen hoe de organiserende clubs de toren hoge kosten van organisatie, vergunningen en verzekeringen enz. moeten financieren.
Met € 7.50 entree X 200 toeschouwers kom je (denk ik) een paar cent tekort.
En de (meeste) clubs hebben, mede dankzij de lage publieke belangstelling, totaal geen reserves meer.
Het fictieve beeld van sponsering van de rijders is prima!!
Maar is het reëel of de wens van de gedachte.
Ik ga met je mee als er een stuk marketing aan ten grondslag ligt, zo niet dan geef je geld uit wat er (nog lang) niet is.
Bedrijven staan op dit moment allemaal met de rug tegen de muur en sponsering staat op de laatste pagina van de bedrijfsprognoses en ook nog in hele kleine lettertjes.
En wil je de rijder(s) contractueel vastleggen of is het “vrijheid, blijheid”.
Ik kan mij nog helder voor de geest halen dat Blijham een wedstrijd op het programma had staan met +/- 28 aanmeldingen.
Op de dag van de races moesten ze alle klassen bij elkaar ingooien om nog enigszins te kunnen rijden.
Veel rijder kozen die dag (terecht) voor een financieel aantrekkelijk aanbod uit het buitenland, maar als organisatie sta je voor lul.
Het plan van jou spreekt mij wel degelijk aan maar ik denk dat de speedway in Nederland niet breed genoeg is.
Het is een bijzaak geworden naast de grasbaanraces.
In het buitenland (Polen, Denemarken, Engeland, Zweden enz…) is het de hoofdmoot en daar zijn nog wel sponsoren voor te vinden.
In Nederland is niet genoeg speedway draagvlak om zoiets van de grond te krijgen.
Maar mijn complimenten voor je inzet om mee te denken hoe het zou moeten (zijn).

LZR schreef op vrijdag 11 januari 2013 om 11:29 uur

Bert dank je wel voor de reactie.

Echter dan vraag ik me af waar nu de clubs het geld vandaan halen? Ze kunnen nu tenslotte ook wedstrijden organiseren en geven meer vrijkaarten per rijder weg.
Ik zeg ook niet dat het direct noodzaak is om puntengeld etc te gaan geven dit was alleen een idee waar we aan kunnen werken en misschien dus wel voor elkaar kunnen krijgen.

Met betrekking tot het vinden van sponsoren zal het makkelijker zijn om deze te vinden ipv dat een bedrijf 1 rijder of 1 club helpt helpt deze nu een heel team zoals ze ook bij de voetbal doen. Als we kijken hoeveel borden er langs een voetbalveld staan moet dat ook bij onze mooie sport lukken. Ik heb zelfs al gepraat met enkele bedrijven en er waren een aantal geinteresseerd om 1 van de teams te ondersteunen.
Ook in Polen heb ik nog met enkele mensen gepraat en ook daar was een bedrijf bereid om te helpen met de Hesjes en voorvorkcovers.

Dat de rijders naar het buitenland gaan geef ik toe(Doe hier zelf ook aan mee). maar het heeft niet alleen met het geld te maken! Zo hebben sommige rijders hun verplichtingen in het buitenland mbt een club. Tuurlijk het geld wat er dan bij komt kijken is een meegenomen zaak.

Daarom zeg ik dat elk team zijn/haar rijders op papier vastlegt. Deze rijders moeten hiermee dus instemmen om alle wedstrijden te rijden.(Mits blessure of iets dergelijks)

Elk team kan bijvoorbeeld 7 rijders in hun selectie opnemen waarvan er tijdens de wedstrijd maar daadwerkelijk 5 rijden. De nr\'s 6 en 7 van het team zijn dus eigenlijk de back up rijders.

Deze rijders zullen alleen opgeroepen worden zodra bijvoorbeeld 1 van de team rijders naar een EK of WK of een blessure heeft. Deze zullen verder tijdens de dag niet als reserve hoeven te staan maar kunnen deelnemen aan het bijprogamma.

Verder zullen mensen wel denken waar haal je 28 rijders vandaan (uitgaand van 4 teams).
Dit zal niet een heel groot probleem worden denk ik want onze Duitse en Belgische vrienden hebben ook nog een aantal rijders welke zeker een team plaats verdienen.

Maar als we dan kijken dat vele rijders, ouders, monteurs etc klaar staan om te helpen dit op te bouwen is er dus gewoon veel belangstelling voor.

Media aandacht kunnen we zelf generen doordat elke club zelf bekendheid kan maken over hun team en bijvoorbeeld in de lokale kranten stukken te laten plaatsen.

Verder kunnen we contact opnemen met onder andere Dagblad van het Noorden, TV Noord, TV Drenthe en natuurlijk niet te vergeten Omrop Fryslan.
Deze hebben normaal gesproken ook stukjes over de baansport dus daar moeten we vast wel binnen kunnen dringen.

Het hoeft eventueel ook niet als bijvoorbeeld een officiële wedstrijd genoteerd te worden(kosten besparing voor de club). Je zou het eventueel ook als een Clubwedstrijd kunnen organiseren of onder een andere bond zoals de MON?
Als we kijken hoeveel clubwedstrijden Lelystad per jaar organiseert kan daar vast en zeker ook wel 1 of 2 liga wedstrijden tussen?

Ik herinner me dat Blijham ook een soort clubwedstrijd heeft georganiseerd aantal jaar geleden.

Echter weet jij ook zo het 1 en ander en daarom is het misschien juist een goed idee om voor een eventuele vergadering?

Hierbij kunnen dan zaken gepubliceerd worden

Zoals bijvoorbeeld de kosten voor een wedstrijd te organiseren.

Misschien zijn de rijders wel bereid om ipv 25euro inschrijfgeld voor een ONK wel 15euro inschrijfgeld voor dit te betalen?

Zulke zaken kunnen we allemaal bekijken?

Ik ga het niet direct hierbij laten ik wil me ervoor inzetten en ik denk als we dit met een bepaalde groep doen heel ver gaan komen.

Groeten Lars

Bertjan Bos schreef op vrijdag 11 januari 2013 om 11:58 uur

als ik opzoek ga voor sponsors voor mijzelf hoor ik bijna ieder bedrijf zeggen we sponsoren liever een team of club dat levertd voor hun veel meer reclame op!

Bert Swarts schreef op vrijdag 11 januari 2013 om 13:00 uur

Lars,
Nogmaals de complimenten voor je inzet, gezien de vele positieve reacties is het blijkbaar doorgedrongen dat de speedway in Nederlands (bijna)mors dood is.
Terecht stel je de vraag waar de clubs nu het geld vandaan halen, dat is voor de organiserende clubs ook steeds weer de vraag.
En onderschat niet wat het allemaal kost Lars.
Het cruciale in het geheel blijft de betalende bezoekersaantallen, weinig toeschouwers zal geen enkele sponsor activeren.
Het is net als in het bedrijfsleven, goede jaarcijfers geven bij een bank wat krediet, negatieve jaarcijfers en de deur gaat op slot.
En toezeggingen en beloftes zijn nog steeds een zeer wankele fundering.
De financiële risico’s voor de organisaties is bij dit soort wedstrijden dusdanig groot dat men afhaakt, simpel weg, ze kunnen het niet dragen.
En daarom zijn er ook weinig organisaties die puur voor het Nederlands speedway gebeuren hun nek uit kunnen steken ook al zouden ze dat wel willen.
Een zekerheidsstelling van geld moet je hebben, dat kan m.i alleen vanuit het bedrijfsleven
De bezoekersaantallen is altijd maar weer afwachten (het weer, andere activiteiten in de omgeving, opoe jarig, enz.)
Een liga opzetten is niet zo moeilijk, als je een pot met geld achter de hand hebt en gemotiveerde rijders.
Als de financiële kant voor de clubs is afgedekt kunnen de entree prijzen naar beneden en kunnen de rijders weer uitzien naar het broodnodige en felbegeerde prijzengeld.
Ik denk dat je beter kunt proberen een aantal sponsoren bij elkaar te sprokkelen die voor het totale liga gebeuren 80% van de financiële zorgen voor hun rekening nemen.
Zoals b.v bij de supercross in Zuidbroek….
Kijk wat er gebeurt met het WK langbaan, of denk je dat Polen voor de FIM aantrekkelijk was zonder een vrachtwagen vol met munten.
Gooi alle sponsorgelden op een bult, of anders 2 bulten, en ga door met je voortreffelijk plan.
Als ik je ergens mee kan helpen dan weet je mij te vinden.

LZR schreef op vrijdag 11 januari 2013 om 13:14 uur

@ Bert

Dankje nogmaals voor je reactie. Ik neem spoedig contact op met je want je kan me zeker weten helpen met een aantal aspecten mbt organisatie, media etc.

Inmiddels heb ik met Jeffery Woortman gesproken en Jeffery en ik gaan contact opnemen met clubs binnen Nederland maar ook met de Belgische en Duitse clubs(zijn zelfs een aantal Duitse clubs extra bij gekomen)

Dit wordt dus vervolgt;)

Bert Swarts schreef op vrijdag 11 januari 2013 om 13:33 uur

Wellicht nog een idee,
Probeer eens te onderzoeken of er onder de speedwayfans belangstelling is voor een soort seizoenkaart.
Zodat ze tegen een gereduceerde prijs de hele cyclus van het liga gebeuren kunnen bezoeken.
Dan heb je alvast wat binnen….

LZR schreef op vrijdag 11 januari 2013 om 16:08 uur

@ Bert

Kijk dat is een super idee!

Zo zullen er wel meerdere mensen met bepaalde goede ideeën en daarom is het goed deze te bundelen.

Gr Lars

jeffrey woortman schreef op vrijdag 11 januari 2013 om 17:34 uur

kijk eens aan de speedway begint plots weer eens te leven hier,dit brenkt hopelijk veel goeds voor de speedway in nl

M. Woltman schreef op zaterdag 12 januari 2013 om 11:25 uur

Mijns inziens één van de belanrijkste redenen waarom speedway/baansport het moeilijk heeft, is onvoldoende belangstelling van de media waardoor de sport bij het grote publiek onbekend is. Veel mensen hebben totaal geen idee van \'onze\' sport, baansport-disciplines,de motoren, de namen, de evenementen etc., laat staan dat mensen een evenement zouden gaan bezoeken, sponsoren of zelf eens de sport zouden proberen. Regionaal is de belangstelling dan vaak nog redelijk, landelijk is de interesse van de media zo goed als nihil, uitgezonderd wellicht een keer een item over ijsracen. Gelukkig besteden Omrop Fryslan en RTV Drenthe vaak goed aandacht aan baansport (zijn ook echt geinteresseerd), zo zagen we bijv. een uitstekende reportage van Omrop Fryslan van de EK Grasbaan Finale in Eenrum, het contrast met het matige verslagje van RTV Noord was bijvoorbeeld groot.

Meer en betere belangstelling van de media is mede cruciaal voor de ontwikkeling van de sport. Helaas blijkt het landelijk gezien zeer moeilijk om NOS, RTL of Eurosport naar een baansport-evenment in Nederland te krijgen zodat er geen tv-beelden over races in de Nederlandse huiskamers te zien zijn. Zelfs de KNMV in Arnhem blijkt naar eigen zeggen niet bij machte om bijv. NOS Studio Sport naar Eenrum te rijgen voor de EK Finale in 2012, ze hebben eenvoudigweg geen interesse om wat voor redenen dan ook, het verschil met cross is wat dat betreft opmerkelijk. Ondanks vele top-coureurs en vele EK- en WK-evenementen de afgelopen jaren blijft de aandacht van de landelijke media voor baansport uit, ze geven daar wel redenen voor echter vaak onterecht naar mijn idee en blijft heel frustrerend en teleurstellend. Volgens mij is het al meer dan 15 jaar geleden dat Studio Sport bijv. aandacht aan speedway of gras/langbaan heeft besteed. Jammer ook dat het WK Speedway in NL nog steeds niet op Europsort 1 te zien is of het WK Langbaan niet op Motors TV zodat het erop lijkt dat ook in 2013 geen baansport op de landelijke NL-se TV te zien zal zijn. Dus op gebied van media, PR, marketing kan de baansport nog veel terrein winnen denk ik, dit is zeker landelijk gezien absoluut niet eenvoudig want daarvoor moet de baansport landelijker worden en zal er in geinvesteerd moet worden, maar hier valt zeker wat te behalen. Zou wat dat betreft trouwens mooi zijn als niet alleen liefhebbers uit het noorden aan de forum-discussies op deze site deelnemen maar ook mensen uit het westen, oosten en zuiden des lands aangezien speedway in Nederland daar immers voor een groot deel zijn oorsprong heeft. Ligt er onder Zwolle bijv. niet ergens nog een sintelbaan waar mogelijk een wedstrijd kan worden gehouden? Hopelijk wordt er verder veel gereageerd op dit onderwerp door verschillende mensen met ideen, suggesties en voorstellen zodat blijkt dat de baansport-discilplines wel degelijk een goede toekomst tegemoet zijn waarbij iedereen gezamenlijk de schouders eronder moeten zetten.

Nico schreef op zondag 13 januari 2013 om 19:01 uur

Dat onze speedwayclub in Heusden-Zolder vragende partij is om samen met andere clubs een mini-liga op te zetten is geen geheim. Ik werk al jaren samen met onze Duitse vrienden van MSC Diedenbergen en weet nu dat ook zijn in 2013 hieraan willen meewerken. Zij zullen niet meer in de Bundesliga aantreden. Dus als er nu 2 Nederlandse clubs zijn die dit ook zien zitten kunnen we met z\'n allen aan tafel en deze mini-liga opstarten.

Ik ben ervan overtuigd dat dit mogelijk moet zijn !

Greetz

speedfreak schreef op maandag 14 januari 2013 om 10:09 uur

heel goed idee Lars, maar ik begrijp niet hoe je een naam als Pascal Swart kunt noemen als het over punten gaat ?
Of hij komt niet opdagen ,Of is laatste bij een race .

vr.gr. van Hemert

LZR schreef op maandag 14 januari 2013 om 11:14 uur

Hemert, Ik snap je reactie en snap ook heel goed waarom.
Toch denk ik wel dat Pascal een goede rijder is. Ik ken hem als rijder maar ook natuurlijk prive verder goed en daarom zal ik er misschien positiever tegenover staan als een ander. Maar als we eerlijk zijn en Pascal zijn dag heeft kan hij sterren van de Hemel rijden! Echter heeft die te maken gehad met veel persoonlijke problemen en lopen veel zaken in ze hoofd niet meer zo lekker. Toch denk ik dat we veel meer van hem kunnen gaan zien dit jaar!!!

Verder zoals iedereen kan zien is ook Helzold-Zolder achter de schermen druk bezig en ook ik ben druk bezig achter de schermen!

Wordt dus vervolgt.

Niels Remmelts schreef op maandag 14 januari 2013 om 12:06 uur

Hallo Lars
ik vind het jammer dat er namen genoemd worden,het gaat toch om de sport.
groet Renè

dirkdeboer schreef op maandag 14 januari 2013 om 12:53 uur

Zo jammer dat er weer namen genoemd moeten worden....... Lars, mooi initatief en blijf er over doorborduren. Met elkaar moeten we de sport weer in de goede richting duwen. Dat kan alleen met elkaar, rijders, publiek, organisatoren en KNMV. Als iedereen de schouders er onder zet en positief blijft is er best wat mogelijk.

Lars, SUCCES!!

LZR schreef op maandag 14 januari 2013 om 17:13 uur

@ Rene Remmelts

Ik vind ook jammer dat mensen in negatieve zin nu namen noemen. Echter als je goed leest zie je dat ik geen enkel verkeerd woord over een rijder of dergelijke zeg;) Het stukje waarin ik Pascal(Ja noem hem weer even) genoemd heb was puur om een idee van team aan te geven wat bijvoorbeeld niet zou werken.

@dirkdeboer

Zo denk ik er ook over! Het is niet alleen de KNMV of een club. Als we allemaal met elkaar samen werken kunnen we dit plan zeker weten uitvoeren.

Groeten Lars

Pascallski schreef op dinsdag 15 januari 2013 om 00:57 uur

haha @ Hemert Ik heb honger gekregen van je bericht ! daarom reageer ik even . als je iets te melden heb over mij kom dan bij me thuis of ik bij jou huis. dan praten we er over. en reageer even onder je eigen naam . @ Lars super idee hopelijk komt het snel van pas !

duff schreef op dinsdag 15 januari 2013 om 14:15 uur

leuk idee!!ik zal zeker als toeschouwer aanwezig zijn!!
ikzelf had geen zin meer om te rijden omdat we als belgische piloot amper 3 keer per jaar konden rijden in eigen land.
de verplaatsingen naar nederland of duitsland voor een trainingsdagje maakten de sport haast onbetaalbaar... minimum 250 km rijden met de bus,dan tikt het vlug aan...
hoplijk krijg je de sport weer wat van de grond met dit initiatief!!

grasbaanfan11 schreef op dinsdag 15 januari 2013 om 22:41 uur

ik weet ook nog wel een baan voor westrijden in groningen zit een baan die plaats heet zuidbroek waar holstein weg komt maar dan zou het leuk zijn als er westrijd komt met team-detz team-mathijssen en ook specials hier is een link filmje van de baan http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=pdxJvM4zkMM&NR=1 www.mczuidbroek.nl

LZR schreef op vrijdag 1 februari 2013 om 16:48 uur

Zojuist deze mail van de KNMV ontvangen

Beste licentiehouders speedway 2012/2013,



Zoals al gemeld heeft er op 29 januari een bespreking plaatsgevonden met de baansportcommissie en de speedwayorganisatoren.

Aanwezig waren de organisatoren uit Blijham, Lelystad, Roden (SMR) en Veenoord.

Namens de baansportcommissie waren Gerard Zijlstra (voorzitter) en Jacob Alkema aanwezig.

Doel van de bespreking was om in 2013 zowel licentiehouders, organisatoren en toeschouwers een aantrekkelijk programma aan te bieden.

Om dit te realiseren is voorgesteld om dit jaar met een Liga systeem te gaan rijden, een systeem wat vergelijkbaar zal zijn met de ons omringende landen.

Licentiehouders zullen dan verdeeld worden over clubteams die onderling in een aantal Liga wedstrijden de competitie aangaan.

Het seizoen zal afgesloten worden met een ONK wedstrijd. Tevens zijn er twee Internationale wedstrijden.



De (voorlopige) kalender ziet er als volgt uit:

Veenoord: Op 3 augustus Liga wedstrijd, op 28 september Internationale Gouden Helm.
Blijham: Op 1 juni Internationale wedstrijd, in september een Liga wedstrijd.
Lelystad : op 5 mei Liga wedstrijd, op 22 september Liga wedstrijd en op 6 oktober ONK Speedway wedstrijd.
Roden (SMR) bekijkt op dit moment de mogelijkheden om een Liga wedstrijd in Moorwinkelsdamm te organiseren.
Bovenstaande zal op korte termijn in detail verder uitgewerkt worden door de werkgroep Speedway.

We hopen met dit programma een nieuw elan in de speedway te brengen, zodat we voor nu (en in de toekomst) de speedway kunnen behouden.



Zodra er meer informatie beschikbaar is laten we dit jullie weten.

Mooi om te zien dat er toch naar me idee is geluisterd en dat dit daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden.

Ben wel benieuwd hoe het uitgevoerd gaat worden maar voor alsnog ziet dit alles er goed uit in mijn ogen;)

Groeten Lars Zandvliet

Jesper schreef op vrijdag 1 februari 2013 om 17:02 uur

Heel goed dit! Klinkt super.

jeffrey woortman schreef op vrijdag 1 februari 2013 om 17:35 uur

las net ook de mail,dit is supper nieuws voor iedereen die de speedway een warm hart toe draagt.

Nico schreef op vrijdag 1 februari 2013 om 19:27 uur

En bijzonder jammer dat Zolder (B) over het hoofd gezien wordt !!!

jan kuipers schreef op vrijdag 1 februari 2013 om 21:31 uur

ja mis zolder ook in het rijtje daar zou je zelfs een 2 daags evenement van kunnen maken maaar mis in het rijtje ook norden en eventueel neuenknick.

Jesper schreef op vrijdag 1 februari 2013 om 21:51 uur

De Poolse speedway media heeft het goede nieuws inmiddels ook opgepakt: <a href=\"http://espeedway.pl/news,powrot_ligowego_scigania_do_holandii,59555,233.html\" target=\"new\">http://espeedway.pl/news,powrot_ligowego_scigania_do_holandii,59555,233.html</a>.

Jesper schreef op maandag 4 februari 2013 om 12:18 uur

Nog meer Poolse media aandacht, één van de grootste Poolse sport websites: <a href=\"http://www.sportowefakty.pl/zuzel/337578/od-nowego-sezonu-ruszy-liga-w-holandii\">http://www.sportowefakty.pl/zuzel/337578/od-nowego-sezonu-ruszy-liga-w-holandii</a>.

Igepa schreef op maandag 4 februari 2013 om 13:53 uur

Jammer inderdaad dat Zolder niet mee mag doen.

Ben wel benieuwd hoeveel speedwayrijders er zijn?

Jesper schreef op maandag 4 februari 2013 om 13:58 uur

Zie: <a href=\"https://mijn.knmv.nl/knmvclub/displayreport.aspx?report=licentiehouders&p0=2013&p1=SW\">licentie houders speedway 2013</a>

Igepa schreef op woensdag 6 februari 2013 om 14:13 uur

11 Licentiehouders, daar krijg je toch geen 4 liga teams mee vol.

racer schreef op woensdag 6 februari 2013 om 18:26 uur

Inderdaad je mist dan nog wel wat namen. Ik neem aan dat lars zandvliet er zelf ook aan mee gaat doen want die staat er nog niet bij

LZR schreef op donderdag 7 februari 2013 om 09:04 uur

@ Racer

Inderdaad er missen nog een aantal namen waaronder de van mij.(moest de medische keuring etc regelen)

Gr

zaksiuzaksiu schreef op woensdag 13 februari 2013 om 19:50 uur

Hello !
I\'m a big speedway fan from Poland.
I live in Nederland and I dream about come and look the speedway here and I see now this is possible!
In Poland speedway is a second most popular sport.
In Nederland stay much polish speedway fans which going to watch Your tournament.
I\'m going to organize a bus tour for the first tournament and I think bus will full beacouse polish people LOVE SPEEDWAY!
When You wanna I can help You with advertise and give info for a polish people in whos living in Limburg.
I think then You can see more then 100 polish people on the stadium which look how polish riders win the tournament! :)
Tomasz Gollob rulez ! :)

sandro b schreef op zaterdag 16 februari 2013 om 21:23 uur

weet iemand al iets meer ivm dit nederlandse liga gebeuren??

Jesper schreef op dinsdag 19 februari 2013 om 11:52 uur

Lelystad heeft zich inmiddels al weer terug getrokken (<a href=\"http://www.grasbaan-en-speedway.nl/Laatste_Nieuws.html\">bron en meer info</a>).

sandro b schreef op dinsdag 19 februari 2013 om 13:25 uur

DSF Lelystad trekt zich terug uit Speedway werkgroep
Tuesday, February 19, 2013

Afgelopen zondag heeft de vertegenwoordiger van DSF lelystad Marco Glorie zich terug getrokken uit
de Speedway werkgroep die voornemens was een Liga in Nederland op te starten.
Reden van dit besluit is dat er te vroeg naar buiten is getreden met de Liga zonder dat hier een duidelijk
plan aan ten grondslag ligt. In het overleg tussen de organisatoren was afgesproken dat eerst de plannen uitgewerkt
zouden worden om vervolgens gezamleijk naar buiten te treden.
Dat dit niet is gebeurd is voor DSF Lelystad de reden geweest uit het overleg te stappen.
Hiermee lijkt het plan om een Liga op starten al bij de eerste hobbel is omgevallen.


dit is toch niet te geloven he, was er wat hoop voor de weinige speedwayrijders in nl, valt het plan al meteen af, hopelijk kan er toch nog iets besproken worden, dus ik vraag jullie , doe de koppen bijeen en laat het er iets mooi ontstaan op speedwayvlak!!!!

Jesper schreef op dinsdag 19 februari 2013 om 16:34 uur

Enige nuance is wel op z\'n plek; want heeft DSF Lelystad zich terug getrokken? Of heeft alleen Marco Glorie zich terug te getrokken uit de werkgroep. Of allebei?

Igepa schreef op dinsdag 19 februari 2013 om 17:02 uur

Dan kan Zolder toch mooi meedoen.

Jesper schreef op maandag 25 februari 2013 om 16:08 uur

Is er al meer officiële informatie bekend? En dan vooral qua team indelingen. En wie zijn de team managers? Kunnen bijvoorbeeld buitenlandse rijders ook mee doen?

Ik krijg van verschillende kanten al vragen of ik contact adressen heb van \'team managers\' om te kijken wat er mogelijk is (goed teken uiteraard).

dirkdeboer schreef op woensdag 17 april 2013 om 11:17 uur

Hoe staat t ervoor met de liga..... Na veelbelovende berichten horen we al een tijdje niets meer..... t seizoen is al bezig maar er staan nauwelijks speedwaywedstrijden op de kalender.... Moeten we dan maar naar Belgie..... is t nu gewoon gedaan met de Nederlandse Speedway......

dirkdeboer schreef op maandag 22 april 2013 om 18:00 uur

Niemand die nieuws heeft over de Nederlandse liga...... Ik zag ergens iets voor bij komen over logos..... Nou dat is wel belangrijk natuurlijk. Mooi logotje hoort erbij.... Dat is natuurlijk voor de jasjes en de shirtjes van de BoBo\'s dat moet als eerste geregeld zijn.

Maar hoe zit t met de wedstrijden, waar, wanneer en met wie ????

jeffrey woortman schreef op maandag 22 april 2013 om 19:00 uur

ik heb vandaag gezien dat er een wedstrijd is op 15-09 als ik me niet vergis.
dit is volgens mij een 4 landenteam wedstrijd dus een team wedstrijd maar geen liga.
en ik vind het persoonlijk jammer dat het daags naar de longtrack gp in morizes is waardoor jannick de jong en ik en mischien wel dirk fabriek die wedstrijd moeten missen

dirkdeboer schreef op dinsdag 23 april 2013 om 18:20 uur

Waar heb je dat gevonden dan Jeffrey..... Ik kan op de KNMV kalender niets vinden.

Het zou inderdaad wel mooi zijn een dergelijke wedstrijd. Maar ook jammer dat jij en Jannick daar niet bij kunnen zijn, slechte planning dus ook weer. Ook is die dag een Jeugd wedstrijd gepland in Annen..... Lekker handig.

Gaat goed zo allemaal...

Nogmaals als er iemand is die info heeft over de Nederlandse Speedway liga dan graag.... ik denk dat ik niet de enige ben die meer wil weten.

marten schreef op dinsdag 23 april 2013 om 22:29 uur

Bericht stond gisteren op de site van lelystad,maar is inmiddels ook alweer verwijderd.

Jesper schreef op woensdag 24 april 2013 om 09:05 uur

Volgens mij stond die wedstrijd op 22 juni, 4 landen wedstrijd met Nederland, Duitsland, Polen en nog een team. Maar volgens speedway.org staat de wedstrijd nu op 15 september.

speedway dre schreef op woensdag 24 april 2013 om 09:12 uur

er staat op de site van blijham op 1 sept dat er een speedway liga wedstrijd is

hilda schreef op woensdag 24 april 2013 om 16:33 uur

LZR heeft op 1 feb 2013 gepost wanneer er liga wedstrijden zijn.Ook ik ben benieuwd of dit door zal gaan. Ga volgende week in ieder geval naar Moorwinkelsdamm weet dan zeker dat er geraced word.

dirkdeboer schreef op woensdag 24 april 2013 om 17:17 uur

De data die Lars op de site zette staan nergens bevestigd. Ook Lelystad staat daar bij die inmiddels al hebben laten weten niet meer mee te willen doen. In Moorwinkelsdamm weten ze nergens van..... Die organiseren alleen hun eigen wedstrijden, verder niet.

Ik denk dat we blij zijn gemaakt met een dood vogeltje..... Jammer hoor.

LZR schreef op woensdag 24 april 2013 om 21:50 uur

de data die ik ook gepubliceerd heb kwamen uit de email van de KNMV. de wedstrijd die op het programma staat voor lelystad is een eigen initiatief van Lelystad.

Mbt de liga weet ik totaal niet hoe alles ervoor staat aangezien ik hier niet bij betrokken ben of wat dan ook. Het zou mooi zijn als toch nog wat zou komen dit jaar maar hoe wat en wanneer? Er zijn aantal mensen die voortouw nu nemen? Ook heb ik contact gehad met moorwinkelsdamm(Heinrich belde me persoonlijk om te vragen hoe en wat of ik er nog iets mee te maken had) Ze zijn wel degelijk benaderd door een persoon. Hierbij werd duidelijk door moorwinkelsdamm verteld over de kosten van de baan en dat moorwinkelsdamm altijd met Airfence een wedstrijd organiseert en hierbij dus kosten gemoeid zijn. Dit was telefonisch allemaal geen probleem en moorwinkelsdamm zou binnen aantal dagen te horen kregen hoe en wat. Echter hebben ze moorwinkelsdamm nooit meer gebeld?????

Ik hoop toch dat er nog iets van de grond gaat komen maar het lijkt nu allemaal wel erg lang te duren terwijl dit niet zo lang had hoeven duren. Zeker niet aangezien er erg veel interesse voor was/is.

Gr Lars

hilda schreef op donderdag 25 april 2013 om 07:10 uur

Als ik dit allemaal nog eens zo door lees lijkt het wel of ze echt geen wedstrijden willen organiseren. Ik bedoel Lelystad is al vertrokken voordat er ook maar iets gebeurd, verder hebben ze het wel druk met een logo op facebook. Mij lijkt het belangrijker om wedstrijden tegaan organiseren want zo word er volgend jaar natuurlijk geen speedway licentie verkocht. Jongens die nu een speedwayer in het hok hebben gaan volgend jaar echt geen licentie weer kopen voor 3 of minder wedstrijden. Helaas denk ik nu ook dat speedway echt zn laatste jaar in gaat.

dirkdeboer schreef op donderdag 25 april 2013 om 12:02 uur

Dank je voor de reactie Lars. Jammer dat ze je er niet meer in betrekken. Ze zouden af en toe toch wat beter naar de rijders kunnen luisteren, denk ik.

Dat Heinrich niets meer heeft gehoord verbaast me niks. Dat zou toch geregeld worden door SMR Roden. Die hebben al zo vaak laten zien dat ze meer zijn van de woorden als van de daden. ONK Speedway in Lelystad organiseren en vervolgens niks enz enz. Veel poeha, maar daar blijft het ook bij.

Nee, eerlijk gezegd verwacht ik er niet veel meer van. Jammer jammer. Het had heel mooi kunnen zijn en een mooie aanzet voor een wederopstanding van de Nederlandse speedway. Maar goed, dan gaan we wel in Duitsland en Belgie kijken. Eerst maar naar Zolder dit weekend..

Jesper schreef op woensdag 29 mei 2013 om 13:54 uur

De eerste officiële wedstrijd staat nu geplanned op 1 september in Blijham ......

LZR schreef op woensdag 29 mei 2013 om 13:56 uur

Wat een mooie facebook pagina heeft de Dutch Speedway Liga(koekje???) volgends mij is het toch echt League. Of zijn het analfabeten die die pagina beheren?

Ik had een opmerking mbt de naam zoals jullie zien.
Ook een opmerking mbt hoe dit met de rijders etc geregeld gaat worden want ze zeggen wel wordt nog allemaal bekend gemaakt maar als dat met hetzelfde tempo gaat zoals het nu gaat zijn we medio 2020 ongeveer een keer klaar?

Ik snap best dat het even werk kost maar aangezien ik al vele zaken op papier staan en enkel hoefde we nog maar zaken te regelen met de clubs welke een wedstrijd zouden willen doen en wanneer etc. Tuurlijk kost dit ook even tijd maar dit had allang en breed VOOR het seizoen klaar kunnen zijn.

Blijkbaar is vrijheid van meningsuiting hier in Nederland niet toegestaan door Mevrouw Gorter en vond ze het direct nodig om mijn reacties(tot 2 maal toe) te moeten verwijderen op de Dutch Speedway Liga(League ik dacht zal het even voor je verbeteren scheelt je hoop vertaal werk)

Jammer dat alles zo moet lopen en dat de speedway sport hier in nederland sponsoren moet mislopen

Zoals ik ook schreef in mijn reactie op facebook:

Ik had een sponsor gevonden voor 20 speedwaybanden per wedstrijd welke onder de teams verdeeld konden worden.
Blijkbaar wordt er gedacht dat er hier in Nederland zat geld is onder de rijders en hebben we dit niet nodig?????
Ook was er een sponsor welke graag de front covers voor de motors wouden sponsoren met zijn logo natuurlijk en de hesjes met logo van zichzelf/naam van rijder op rug en dan natuurlijk het logo van het team waarvoor de rijder uitkomt.

financieel was er een bepaalde persoon bereidt om geld en middelen te willen investeren(vanuit ze eigen vermogen) omdat deze graag dit alles van de grond wou zien komen maar ook deze persoon is inmiddels met de noorderzon vertrokken en heeft zich de rug toegekeerd richting de Dutch Speedway Liga(blijft een lekker koekje voor kinderen)

Jammer dat het allemaal zo moet lopen en ben dan ook erg teleurgesteld dat mensen geen opmerkingen aankunnen en elke keer beloven in gesprek te gaan maar dan niet die laatste stap durven te zetten om ook ECHT in gesprek te gaan.

Hoop beloftes maar weinig daden!!!!

Groeten

Lars Zandvliet(Ja ik durf met me eigen naam te reageren en ga me niet verschuilen achter een schuil naam)

PS: als iemand nog interesse heeft in Speedway motor
Stuha frame 2012
NEB GPV koppeling
NEB GPV countershaft
Talon GP wielen
Briggo dirt deflector
King demper nieuw model
Foxy Stuur
magura hendels
Joba nieuwe regel spatborden
Bitubo verstelbare schokbreker

Met of zonder GM/Blixt carb.

ik verkoop het omdat ik er klaar mee ben in Nederland

dirkdeboer schreef op woensdag 29 mei 2013 om 15:32 uur

AAAAAAUWWWWWWW

Die is raak, Lars.

Maar goed, aan wie had je de motor willen verkopen dan..... Kan mij nu niet bepaald voorstellen dat iemand staat te springen om een jonge, ongebruikte Speedwayfiets te kopen, immers wat moet je er mee........ Af en toe een clubwedstrijd op Lelystad, soms op Vledderveen ...En ja dan houd het op.

Ik wens je er in elk geval succes mee.

Nu meende ik op Facebook te lezen dat men dichtbij een persconferentie is....... zou het dan toch

O en er is al een wedstrijd gepland in Blijham op 1 september.

Enne ik vind Liga ook nu nog best lekker hoor, en mijn kindertijd is al eventjes geleden.

LZR schreef op woensdag 29 mei 2013 om 15:56 uur

Dirk dat koekje is en blijft lekker! Voor jong en oud maar was meer met nadruk op de kinderen achter dit hele speedway gebeuren(hoe kinderachtig ze zijn!!!!).

mbt verkoop van een motor natuurlijk weet ik dat hier in Nederland weinig tot niets te verkopen is maar om aan te geven dat als het zo doorgaat dat er straks nagenoeg echt niemand meer over blijft want waarom zouden wij als rijders duizenden euro\'s investeren in een goede motorfiets met alles erop en eraan en dan niet ermee de baan in te kunnen? we hebben al teveel rijders verloren zien gaan door de hoge kosten van een motorfiets voor een aantal wedstrijden

het is gewoon jammer dat mensen geen opmerkingen kunnen accepteren. Als ze het dan toch zo goed weten waarom verwerpen ze me reactie dan niet met een keihard tegenargument? Maar nee dat doen ze niet, lekker op reactie verwijderen drukken en contactpersoon op facebook blokkeren!

Ik ben benieuwd naar de persconferentie zal ik wellicht een VIP stoel krijgen(ergens achter slot en grendel?) of gaan ze met zulke geweldige ideeën komen dat er niemand een op of aanmerking kan hebben.

Ik ben benieuwd!!!

LZR schreef op vrijdag 31 mei 2013 om 11:47 uur

Zojuist een goed positief gesprek gehad met Jacob Alkema mbt de Dutch Speedway League! Positieve punten besproken en gang van zaken! Eerdaags meer bekend over de gang van zaken!

hilda schreef op vrijdag 31 mei 2013 om 18:28 uur

En zo komt alles goed.

Igepa schreef op maandag 3 juni 2013 om 11:09 uur

Ben benieuwd of het daadwerkelijk van de grond komt, 1e westrijd zou in Veenoord moeten plaatsen in Augustus.

Tevens hoorde ik Jacob Alkema in Blijham vertellen dan Pascal Swart in Engeland in rijdt, iemand enig idee voor welke club hij daar competitie rijdt?

Pascallski schreef op maandag 3 juni 2013 om 21:30 uur

Hallo, voor de Ilse of white national . Mijn moeder is Engels zo doende kan ik daar in mee rijden. Ik moet alleen mijn Engels paspoort regelen . Ik hoop dat het hier ook van de grond komt daar word het speedway rijden alleen maar leuker van .

Mvg Pascal

Jesper schreef op vrijdag 21 juni 2013 om 20:45 uur

<img style=\"width: 450px;\" src=\"http://speedwayveenoord.com/images/poster2013.jpg\" />

crustydemons schreef op zaterdag 22 juni 2013 om 11:34 uur

mooi om te horen keep on tracking rams groetjes sleypen vital

hilda schreef op zaterdag 22 juni 2013 om 19:23 uur

Ik hoop dat dit een groot succes gaat worden . Ik ben er in ieder geval.

Jesper schreef op dinsdag 2 juli 2013 om 09:39 uur

De persconferentie van aanstaande donderdag is helaas uitgesteld vanwege organisatorische problemen. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Igepa schreef op woensdag 3 juli 2013 om 15:57 uur

De lift gaat weer naar beneden?

Mancini2402 schreef op donderdag 4 juli 2013 om 15:38 uur

Betekent dit dan ook dat de wedstrijd in Veenoord op 3 augustus niet doorgaat? Of zal het nog voor deze datum wat beslist worden?

hilda schreef op donderdag 4 juli 2013 om 16:40 uur

Inderdaad igpea ben bang dat dit het begin van het einde is. Eerlijk gezegd geloof ik er niet echt meer in.

Jesper schreef op donderdag 4 juli 2013 om 16:56 uur

Veenoord gaat gewoon door, gisteren zijn namelijk de \'draaiboeken doorgelopen\' ...

Mancini2402 schreef op donderdag 4 juli 2013 om 19:16 uur

En dit wordt dan ook als league wedstrijd verreden? Ben benieuwd naar verdere mededelingen wat betreft de speedway league, hoop dat het de speedway weer vooruit helpt!!

Jesper schreef op donderdag 4 juli 2013 om 19:24 uur

Als ik hun tweet op Twitter mag geloven wordt het een league wedstrijd en ik zie zelfs (na lang graven) op website van de KNMV dat de wedstrijd als \'league\' wordt uitgevoerd :-)