Max Fricke pakt tijdens Ronde 7 in Torun zijn eerste GP overwinning!

Nieuwsbericht Geplaatst op zaterdag 3 oktober 2020 om 09:30 Geplaatst op 03.10.2020 om 09:30

Max Fricke heeft gisteravond in Torun de zevende ronde van de Speedway Grand Prix gewonnen, en het was voor hem zijn eerste GP-overwinning. De Speedway GP nadert nu de eindfase, en terwijl iedereen het klassement in de gaten houdt pakte Fricke geheel onverwachts de overwinning. Het werd sowieso een goede dag voor de Australische fans, want Jaimon Lidsey wist op dezelfde dag het WK Speedway U21 in Pardubice te winnen.

Tijdens de afgelopen twee rondes in Praag waren het telkens Bartosz Zmarzlik en Tai Woffinden op de eerste twee plekken, en ook in Torun kwamen beide mannen weer in de beslissende Finale heat terecht. Frederik Lindgren, die bij aanvang tweede in het klassement stond, kwam niet tot de finale en verspeelde hiermee dure punten. Voor de speedway club in Wroclaw werd het een top dag, want het podium werd compleet bezet door Wroclaw rijders.

Fricke wist dus de wedstrijd te winnen, en wist zich hiermee toch nog wat in de kijker te rijden voor een eventuele wildcard volgend jaar. De Australiër staat op dit moment op de 10de plek, en lijken zijn kansen voor een automatische plaatsing verkeken. Maciej Janowski pakte de tweede plek, en Woffinden mocht als derde naar het podium. De koning van Praag, Zmarzlik, bleef in de finale met lege handen.

In het kampioenschap begint het nu echt spannend te worden. Zmarzlik lijkt nu een veilige marge te hebben, met acht punten voorsprong op Woffinden. Lindgren staat daar weer twee puntjes achter en hiermee is de top drie dus nog zeker niet beslist. De beste zes rijders plaatsen zich voor volgend jaar, en op dit moment volgen Janowski, Madsen en Doyle op plek vier t/m zes.