Lokale rijders domineren het EK 125cc specials in Plzen!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 30 augustus 2020 om 14:09 Geplaatst op 30.08.2020 om 14:09

Het EK voor de 125cc specials, de European 125cc Cup, is gistermiddag (deels) gedomineerd door de lokale Tsjechische rijders. In Plzen kwamen 24 kids in actie, uit acht verschillende landen, met een Tsjechisch/Poolse finale. Adam Bednář (CZ) won de wedstrijd, voor Maximilian Pawelczak (PL) en Vojtěch Šachl (CZ). Matěj Frýza, ook Tsjechië, completeerde de Finale heat.

Het tijdschema van de wedstrijd werd vanwege de regen iets anders aangepakt. Zo werd de training vier uur uitgesteld, en volgde de wedstrijd gelijk na de training. De 24 heats, en 4 finale heats, werden in minder dan 2 uur er doorheen gejaagd.

Ondanks de erg zachte baan verliep de wedstrijd op een klein aantal valpartijen na vlekkeloos. De 24 rijders werden over twee groepen verdeeld, en de beste vier kwamen uit tijdens de halve finales. Vervolgens zagen we nog een B- en A-finale om de top 8 definitief te bepalen.

Aan de start zagen we ook drie Nederlandse namen. Ace Pijper, Theo zijn oudste zoon, werd hierin de beste rijder. Pijper junior reed een sterke wedstrijd en kwam tot aan de B-finale. Tijdens de halve finale liep echter zijn motor stuk, en moest hij op een reservemotor van start. Ook deze motor liep vlak na de start kapot waardoor er niet meer inzat dan een achtste plek.

Lester Matthijssen kwam in pas zijn tweede race seizoen ook in actie tijdens het EK. De kleine Matthijssen ging gelijk goed van start met een tweede plek, maar bleef in zijn tweede en derde heat puntloos vanwege veel wielspin tijdens de start. Tijdens de laatste heat was de start wel goed, maar ging hij helaas onderuit. Hij kon gelukkig weer starten in de herstart en pakte hierin toch nog een puntje.

Mathijssen zagen we uiteindelijk op de 17de plek, en Niek Meijerink volgde op de 18de plek. Meijerink reed ook erg sterk, maar had flink last van motorische problemen en verspeelde hier aardig wat puntjes. Vier punten werden genoteerd door Meijerink, maar vanwege de A en B-groep indeling werd hij toch onder Matthijssen geklasseerd.

De uitslag

<p>De uitslag vanaf plek 9 is berekend op basis van de uitslag in de A en B groep.</p>