Drie Nederlanders in de baan tijdens 125cc Cup in Marianske Lazne

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 19 juli 2020 om 12:10 Geplaatst op 19.07.2020 om 12:10

In het voorprogramma van het Tsjechisch kampioenschap langbaan werd een wedstrijd voor de 125cc specials georganiseerd op de 120 meter junior baan aan de binnenkant. De Tsjechen zijn heel druk de jeugd want deze wedstrijd was de tweede ronde van de 125cc Cup, een competitie naast het Tsjechisch kampioenschap welke inmiddels ook al acht wedstrijden kende.

De kids op de 125cc motoren worden gelijk goed klaargestoomd voor het echt speedway werk. Al dit soort races worden gereden op kleine baantjes zodat ze gelijk echt kunnen leren speedwayen. Daarnaast staan alle rijders klaar op het middenterrein zodat alle heats gelijk achter elkaar aan afgewerkt kunnen worden. Binnen een uur komen de rijders vijf keer in actie.

Het programma kende 15 rijders, met daarbij ook de beide jongens van Theo Pijper (Ace en Stene) en ook de zoon van William Matthijssen (Lester) kwam in actie. Ace kwam het beste terecht op deze kleine baan en wist de D-finale te winnen. Lester kwam ook uit in deze finale en werd derde. Stene ging steeds beter rond en werd derde in de E-finale.

Adam Bednar won de wedstrijd voor Vojtech Sachl en Dominik Hrbek. De laatstgenoemde ging in de A-finale onderuit en moest naar het ziekenhuis. Als een echte sportman kwam hij met zijn arm in het gips wel weer terug naar de baan om zijn beker voor derde plek in ontvangst te nemen.