Knotsgekke vierde WK finale in Togliatti met Dinar Valeev als winnaar!

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 9 februari 2020 om 15:41 Geplaatst op 09.02.2020 om 15:41

Onder een kraakheldere blauwe lucht, en volle zon werd vandaag de vierde Finale van het WK IJsspeedway in Togliatti gereden. Het werd een wedstrijd met een gestoord einde waarbij de gladiatoren hard met elkaar de strijd aan gingen. Dinar Valeev won de uiteindelijke finale heat nadat Daniil Ivanov de motor op het rechte stuk haast verloor.

Ivanov leek zijn motorfiets haast verwisseld te hebben met een rodeo stier, maar bleef gelukkig wel zitten. De Rus wist de eerste drie WK Finales te winnen, maar moest vandaag toch zijn ‘winning streak’ afgeven aan Valeev. Thuis rijder Igor Kononov pakte vandaag de derde plek, en Hans Weber plaatste zich sterk ook voor de finale heat.

Eindelijk zagen we Weber vandaag in zijn gebruikelijke agressieve vorm, met een sensationele inhaal actie tijdens zijn halve finale. In de laatste bocht wist hij vol gas buitenom de Russen in te halen, waarna Koltakov het even niet meer wist. Koltakov verloor de controle en ging er spectaculair af, met zijn motor enkele meters in de lucht.

Tijdens deze halve finale zagen we een zeldzame uitval van Dmitry Khomitsevich waarmee hij dure punten verspeelde. Khomitsevich noteerde tijdens de afgelopen drie WK's telkens een tweede plek, en 18 WK-punten per wedstrijd. Vandaag mocht hij slechts de helft hiervan optellen bij zijn klassement.

Bart Schaap reed vandaag een keurige wedstrijd en begint steeds meer in vorm te komen. Schaap zijn starts waren ook vandaag weer uitstekend, en noteerde een puntje op het scorebord. Voor Jasper Iwema eindigde wedstrijd na zijn derde heat. De crashes van de afgelopen tijd beginnen zijn tol te eisen, en Iwema zal het eerst even rustig aan gaan doen.