Tai Woffinden Wereld kampioen speedway na zeer spannende avond in Torun

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 8 oktober 2018 om 17:44 Geplaatst op 08.10.2018 om 17:44

Tai Woffinden wist het afgelopen zaterdagavond in Torun erg spannend te maken tijdens de afsluitende Speedway Grand Prix ronde. Tijdens de 11de heat kon hij zijn voorsprong nog verder uitbouwen, maar na een mindere start wou hij iets te veel en crashte hard de airfence in. De vele Engelse fans die naar Polen waren gekomen hielden even hun adem in om even daarna te zien dat Woffinden weer terug naar het paddock liep.

De strijd voor het Wereldkampioenschap was dus nog niet beslist, en het ging tussen Woffinden en de Bartosz Zmarlik. De Pool liep na negen gereden Grand Prix's tien puntjes achter op Woffinden en wist dit na 20 heats racen in Torun terug te brengen naar vijf punten. Tijdens de halve finales werd de strijd beslist waarbij beide kemphanen in dezelfde halve finale tegen elkaar uit kwamen.

Reserverijder Niels Kristian Iversen wist deze 22ste heat van de avond te winnen, en na een spannende race pakte Woffinden de tweede plek. Voor Zmarzlik was zijn avond na een derde plek over en uit, en ook zijn kansen voor het WK. Na een 10 minuten van blijdschap was het vervolgens weer 'business as usual' toen Woffinden de finale ook nog moest rijden. Als kers op de taart won hij de finale en sloot zijn Grand Prix jaar hier perfect mee af.

Voor de derde plek in het kampioenschap lag alles nog open voor Fredrik Lindgren en Maciej Janoski want beide heren scoorden evenveel punten na negen Grand Prix's. In Torun was Lindgren echter betere met vijf meer gescoorde punten. Alle vier genoemde rijders zien we dus volgend jaar weer terug, en daarbij komen ook nog Greg Hancock, Artem Laguta, Jason Doyle en Emil Sayfutdinov.