Slechte baan beeindigt voortijdig Internationale grasbaanraces in Rastede

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 13 augustus 2018 om 18:43 Geplaatst op 13.08.2018 om 18:43

Een slechte baan heeft gistermiddag gezorgd voor een voortijdig einde van de Internationale grasbaanraces in Rastede. Ondanks dat niet alle heats werden gereden kwam het slotwoord pas rond de klok van 6 uur. Doordat de EVLS wedstrijd van zaterdag niet door ging vanwege de regen mochten de oldies zondag rijden wat zorgde voor een enorm lang programma.

De rijders besloten even na 6 uur om er mee op te houden doordat de baan niet heel veel beter werd na het vele racen. Vooral de eerste bocht was een probleem door een aantal flinke gaten. De finales werden dan wel niet gereden, de winnaars van de A-Solo en de zijspannen konden we op voorhand dan alsnog wel invullen. In de A-Solo klasse was Martin Smolinski veruit de snelste, en wist alle heats te winnen.

Smolinski won de avond ervoor nog de Internationale grasbaanrace in Hertingen en herhaalde het kunstje op de 1000 meter baan van Rastede. Bij de zijspannen zagen we hetzelfde resultaat want Team Matthijssen won in Hertingen, en ook in Rastede was het duo de sterkste. Matthijssen won alle heats bij de zijspannen met overmacht.

Bij de A-Solo zagen we verder op het podium nog Bernd Diener als tweede, en Jörg Tebbe werd derde. Diener won drie van zijn vier heats en ging tijdens zijn andere heat rennend over de finish vanwege mechanische maleur. Het span van Godden / Smith werd tweede bij de zijspannen voor Detz / Arling. Een sterk optreden zagen we ook van Holstein / van Dijk, het duo werd tijdens alle heats tweede, en vierde in de einduitslag.